IKA logo

Utstillinger

Utstillinger

Som depot for eldre arkiver er en av våre oppgaver å formidle og gjøre arkivene tilgjengelige for publikum. I Arkivenes hus har vi utstillingsmonter med vekslende tema, og en digital utstillingsvegg, som blant annet viser smakebiter fra våre fotosamlinger. Vi legger også ut nettutstillinger i tilknytning til prosjekter.

Arkiv etter avholdsforeninger

Med utviklingsmidler fra Arkivverket gjennomførte vi i 2022 et prosjekt om arkiver etter avholdsforeninger og -lag. Store deler av arkivmateriale knyttet til dette ble skannet og lagt ut på Digitalarkivet. I tillegg skrev prosjektansatt Nora Karlberg en artikkel om temaet, der det ble rettet spesiell oppmerksomhet mot barne- og kvinneforeninger. Artikkelen er lagt ut som nettutstilling.

Her kan du se Arkiv etter avholdsforeninger

Barn i arkivet

Tema for arkivdagen 2021 var «barn i arkivet». Den ble markert med en nettutstilling knyttet til temaet. Vi plukket ut smakebiter fra flere tidsperioder og temaer for å vise hvor mange ulike spor det er etter barn i kommunale og private arkiver.

Her finner du utstillingen Barn i arkivet

Sidestolpe

Aktuelt fra IKA

Vi skal på den årlige KAI-konferansen og holder stengt tirsdag 12. september til torsdag 14.september

Lesesalsgjester må bestille materiale senest kl 14:00 mandag.…

Arbeidspraksis for humaniorastudentar

IKA Rogaland samarbeider med Universitetet i Stavanger og Arkivverket ved Statsarkivet i Stavanger om utplassering av studentar som har søkt om praksisemne som del av sin bachelorgrad. Studentane kjem frå dei humanistiske faga religion, historie, nordisk eller engelsk. Studentane arbeider hos IKA frå august til november kvart år – totalt 225 arbeidstimar. IKA har saman […]…

Ledig stilling som IKT-rådgiver på IKA

Vi har ledig stilling som IKT-rådgiver på IKA. Se stillingsannonse her. Søk og del!…

Publikumskalender

Ingen arrangement funnet!