IKA logo

Dokumentasjon om deg

Dokumentasjon om deg

Er du på jakt etter dokumentasjon om deg selv? Dokumentasjon om deg selv kalles rettighetsdokumentasjon, som skal dokumentere de tjenestene du har mottatt fra kommune og fylkeskommunen.

Slik dokumentasjon kan finnes i arkivene til blant annet personal, sosial, tannhelse, helsestasjon, barnehage, skole, PPT og barnevern.

Ønsker du slik dokumentasjon, må du kontakte kommunen som gav deg tjenesten. Vi hjelper deg gjerne med hvem du skal kontakte for å finne den aktuelle dokumentasjonen.

Vitnemål – grunnskole

Gjelder det vitnemål fra grunnskole bør du kontakte skolen du gikk på. De vet hvor dokumentasjonen er, og hvordan du skal gå fram for å få tak i kopi eller duplikat av karakterutskrift. Kontakt kommunen du bodde i da du gikk på grunnskolen hvis du er usikker på navnet på skolen du gikk på. 

Karakterer – grunnskole og videregående skole

Karakterer, både fra grunnskole og videregående skole, for personer født fra ca 1977 og senere, kan være tilgjengelige på vigo.no under «min utdanning». Logg inn med MinID for å se hva som ligger registrert på deg. 

Vitnemål – videregående skole

Har du mistet vitnemålet ditt må du kontakte skolen du gikk på. De videregående skolene oppbevarer som regel dokumentasjon om karakterer og vitnemål (fra nyere tid) hos seg selv, og kan produsere et duplikat til deg. 

Hvis du fullførte norsk videregående skole i år 2000 eller senere har du mest sannsynlig også et digitalt vitnemål. Dette blir eksportert som datafil fra skolen til NVB/ Norsk vitnemålsdatabase. Du kan logge inn med ID-porten og finne vitnemålet ditt på Samordna opptak:  

https://www.samordnaopptak.no/info/soke/soke-uhg/elektronisk_vitnemal/index.html 

Privatist

Trenger du et kompetansebevis fra privatistkontoret i Rogaland, må du sende en bestilling til privatist@rogfk.no, og oppgi fødselsdato, navn, adresse og fag. 

Fagbrev/svennebrev/kompetansebevis

Ønsker du duplikat eller kopi av kompetansebevis, fag- eller svennebrevet ditt må du kontakte avdeling for fagopplæring i Rogaland fylkeskommune:  

https://www.rogfk.no/vare-tjenester/skole-og-utdanning/vitnemal-kompetansebevis-og-fagbrev/kompetansebevis/ 

Sidestolpe

Aktuelt fra IKA

IKA stengt torsdag 9. februar

IKA holder stengt torsdag 9.februar på grunn av internt arrangement, dersom dere ønsker å låne noe på lesesalen denne dagen så må dere ta kontakt innen kl. 1400 dagen før.…

AKSESS

AKSESS er et nytt, uavhengig kulturtidsskrift om arkiv og dokumentasjonsforvaltning. Tidsskriftet skal drive kritisk journalistikk og gi rom til refleksjon, debatt, erfaringsdeling og underholdning. Målet er å nå ut til hele sektoren og på den måten bidra til å utvikle og binde feltet sammen, men også å bidra til å synliggjøre verdien av arkiv for […]…

Åpningstider jul og nyttår

IKA har åpent som normalt i romjulen fra og med 27. desember til og med 30. desember. Besøkende til lesesalen må imidlertid bestille arkivsaker og reservere plass senest kl. 12:00 dagen før besøket (bruk kontaktskjemaet på denne siden).…

Publikumskalender

Ingen arrangement funnet!