Besøk oss

På grunn av koronasituasjonen er lesesal og kontor midlertidig stengt. Vennligst bruk vårt kontaktskjema ved alle henvendelser.

En viktig oppgave for Interkommunalt Arkiv i Rogaland er arkivformidling. Det vil si å informere om, og gjøre arkivmaterialet i vårt magasin tilgjengelig for publikum.

Vi holder til i Arkivenes Hus i Richard Johnsensgate 12 i Stavanger.

IKA Rogaland

Det går flere bussruter til universitetsområdet. Fra Stavanger sentrum kan en ta buss nr X60, 6 og 7. Fra Sandnes sentrum buss nr X60 og 6. Fra Sola buss nr 7. Bussrutene finner du på nettsidene til Kolumbus.

Flybussen kjører forbi universitetsområdet hvis du ber om det, fra Kristine Bonnevies vei er det 5 min gange til Arkivenes Hus.

Hvis du likevel velger å kjøre bil så har vi en parkeringsplass her. Parkeringsplassen fylles raskt opp dersom det er mye som skjer, så vi anbefaler kollektiv transport eller samkjøring.

Åpningstider lesesalen

Besøkende kan normalt få se arkivmateriale på lesesalen. Lesesalen har åpent mandag til fredag fra kl. 09.00-15.00. Langåpent: Onsdager i oddetallsuker fra kl. 09.00-19.00.

Vi gjør oppmerksom på at det i forbindelse med ferieavvikling og helligdager kan være reduserte åpningstider.

Utlån på lesesalen

Arkivmateriale som skal brukes på lesesalen bør bestilles på forhånd ved bruk av kontaktskjemaet og helst før kl. 14 dagen før du kommer. Da står materialet klart når du kommer. Det er også mulig å bestille på blankett som man får hos lesesalsvakten. Lesesalsvakten hjelper deg med å finne frem i materialet.

NB! Det er ikke henting av nytt arkivmateriale mellom kl. 11.00-12.00 og etter kl. 1400.

Bøker, mikrofilmer, kopier, avskrifter etc. som står framme på lesesalen, kan benyttes fritt. IKA har ikke bøker, mikrofilm eller arkiv til hjemlån.

På lesesalen er man stille. Det finnes et separat samtalerom dersom man ønsker å konferere med andre.

Gjester kan benytte seg av lysgården og kantinen ved pausebehov. I kantinen finner du et variert utvalg med varm og kald mat. Kantinen er åpen kl. 10:30-12:30.

Arkiv består av unike dokumenter som må behandles med varsomhet. Derfor må man:

  • Registrere seg i resepsjonen hver gang en kommer på lesesalen
  • Bare ta nødvendig arbeidsmateriell med seg inn på lesesalen, man kan benytte seg av låsbare skap i garderoben til vesker og lignende
  • Benytte lesestativ eller pute når man arbeider med protokoller
  • Ikke legge åpne protokoller oppå hverandre
  • Ikke sette blyant eller pennemerker i materialet eller lage bretter på det
  • Se til at dokumentene blir liggende i opprinnelig rekkefølge
  • Aldri fjerne noe av innholdet
  • Ikke ta materiale ut av lesesalen
  • Bruke hansker

Kopi av arkivsaker

Vi anbefaler at du tar med eget kamera hvis du ønsker å ta kopi av arkivmateriale. Alternativt kan du bruke bokskanneren som står på lesesalen, men da bør du ha med en minnepinne til å lagre kopiene på. Spør lesesalsvakten for veiledning.

Aktuelt fra IKA

Nytt nummer av Arkheion

Arkheion er medlemsblad for de kommunale arkivinstitusjonene i Norge og tar sikte på å være fagtidsskrift  for den kommunale arkivsektoren. Tema for siste nummer er mål og midler. Nummeret kan lastes ned på nettsiden til Arkheion.…

Viktig melding til våre gjestar og medlemmar

IKA Rogaland vil gjere nokon tiltak framover knyta til korona.  Lesesalen vil frå 12. mars vere stengt framover på ubestemt tid. Dette gjeld også for brukarane av arkivmaterialet til Statsarkivet i Stavanger og Stavanger byarkiv. Alle kurs, møter/samlingar og besøk i kommunar vil foreløpig bli avlyst ut mars og april. Kontoret vil vere i drift […]…

Ledig stilling som rådgiver (prosjekt)

Vi søker en rådgiver med leveringsevne til å utarbeide en bevarings- og samhandlingsplan for privatarkiv i Rogaland. Prosjektet går over 10 måneder fra ansettelsesdato. Les mer og søk på Finn.no…

Siste nytt fra Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Maria Olsen er ansatt som ny prosjektmedarbeider hos oss. Hun skal i hovedsak jobbe med å ordne og katalogisere arkiv for Rogaland fylkeskommune. Her ser dere henne i full sving med arkivet til Dale Eiendom AS. Maria har lang erfaring med arkivarbeid, og har blant jobbet hos våre venner i IKA Kongsberg IKS. Vi ønsker henne hjertelig velkommen! ... Se merSe mindre

Maria Olsen er ansatt som ny prosjektmedarbeider hos oss. Hun skal i hovedsak jobbe med å ordne og katalogisere arkiv for Rogaland fylkeskommune. Her ser dere henne i full sving med arkivet til Dale Eiendom AS. Maria har lang erfaring med arkivarbeid, og har blant jobbet hos våre venner i IKA Kongsberg IKS. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

I dag er det 75 år siden frigjøringen av landet. Bildet er fra en side i forhandlingsprotokollen til Ogna formannskap som marker slutten på okkupasjonstiden og gjeninnføringen av det lokale folkestyret. I Arkivenes Hus er det bevart protokoller fra flere kommuner i Rogaland med lignende innføringer fra de lykkelige maidagene i 1945. Arkivreferanse: IKAR/K-100909/A/L0007 ... Se merSe mindre

I dag er det 75 år siden frigjøringen av landet. Bildet er fra en side i forhandlingsprotokollen til Ogna formannskap som marker slutten på okkupasjonstiden og gjeninnføringen av det lokale folkestyret. I Arkivenes Hus er det bevart protokoller fra flere kommuner i Rogaland med lignende innføringer fra de lykkelige maidagene i 1945. Arkivreferanse: IKAR/K-100909/A/L0007
Vis flere